2008-12-09

Utåtriktat arbete

Idag har jag äntligen gjort något som verkligen känns vettigt! Naturligtvis ägde det vettiga rum utanför konferensområdet. Kanske är det farligt att bara tycka att konkreta insatser är vettiga, men det var väldigt skönt att som omväxling göra något konkret. Emma och jag besökte en skola här i Poznan och höll två 45-minuterslektioner om klimat för två polska skolklasser, på engelska. Vi berättade om växthuseffekten och klimatproblematiken, om klimatpolitik och vad som händer här i Poznan just nu, och så fick de diskutera vad de själva kan göra. Det gick jättebra!

På kvällen skulle jag och en grupp nordiska ungdomar ha deltagit i en videokonferens, en "Mass Dialogue", för att dela med oss av våra intryck direkt från COP14 med folk därhemma. Tyvärr blev den inställd, eftersom informationsspridningen inte fungerat så bra, så ingen publik loggade in.

Nära 200 av de andra ungdomarna här lämnade Poznan tidigt i morse och åkte till Warszawa över dagen. De demonstrerade utanför polska premiärminister Donald Tusks residens, där han och Tysklands Angela Merkel träffades. De vill dela ut extra utsläppsrätter till tyska och polska förorenare.

Inga kommentarer: